4 поради, як гарантовано зменшити розхід палива свого автомобіля від спеціалістів автосервіса Форсаж!
При нинішніх цінах на паливо його витрата стала одним з головних технічних показників автомобіля. Проте показники витрати залежать не тільки від автомобіля, а й від водія, який при наявності певних знань і навичок може значно скоротити витрати на нього.
1. В нормі машина - в нормі витрата
Немає нічого дивного в тому, що показники витрати завищені на несправному автомобілі. Щоб машина служила вірою і правдою і не страждала підвищеним «апетитом», необхідно регулярно проводити її технічне обслуговування. Зазвичай проміжок між ТО для сучасних автомобілів становить 15000 км.
2. Кондиціонер і відкриті вікна
Доведено, що включений кондиціонер і відкриті вікна значно збільшують споживання палива. Однак, в спекотні літні дні довго так не поїздиш. Так як же бути? Рекомендуємо на швидкостях до 80 км/год краще відкрити вікно, при більш високій швидкості, наприклад при їзді по трасі, краще закрити вікна і включити кондиціонер. Річ у тім, що при високих швидкостях опір руху, що створюється відкритими вікнами набагато більше впливає на витрату палива, ніж включений кондиціонер.
3. Манера їзди
Якощо у вас авто з бензиновим двигуном, щоб отримати найменшу витрату палива, слід якомога раніше переходити на підвищену передачу, тримати обороти двигуна в межах 2000 - 2500 об/хв. Власникам усіх видів двигунів, радимо уникати завантажених доріг і пробок. Їздити слід максимально плавно, заздалегідь знижуючи швидкість перед перешкодою або поворотом. Дотримуючись такого режиму їзди, можна зменшити споживання палива на 15%.
4. Зайва вага - зайва витрата
Чим більше важить машина, тим важче доводиться її двигуну і, відповідно, тим вища витрата. Щоб не витрачати зайвого варто викласти з машини всі непотрібні речі, прибрати в багажному відсіку, зняти додатковий багажник з даху, якщо такий є - він до того ж ще негативно впливає на аеродинаміку.
А які ви знаєте способи для економії палива?
Пишіть у коментарях - https://www.facebook.com/stoforsazhzpua
СТО Форсаж Запоріжжя, Автосервіс у Запоріжжі, СТО на Кічкасі Запоріжжя, ремонт авто у Запоріжжі